Ouder-kind yoga:


Ouder-kind yoga biedt verschillende voordelen, zowel voor je kind als voor jou als ouder.

Ouder-kind yoga biedt een prachtige gelegenheid om de band tussen ouder en kind te versterken. De gezamenlijke oefeningen en het gedeelde plezier bevorderen een diepere verbinding en beter begrip van elkaar.

Hier zijn enkele redenen waarom ouder-kind yoga waardevol kan zijn:


Versterken van je  band met je kind: Het samen doen van yoga versterkt de emotionele band tussen jou als ouder en je kind. Het creëert tijd en ruimte voor kwalitatieve interactie. Ouder-kind yoga biedt een unieke gelegenheid om samen quality time door te brengen. Ik creëer een omgeving waar je samen kan lachen, ontspannen en genieten van elkaars gezelschap.

Gezamenlijke ontspanning: Yoga helpt om te ontspannen en stress te verminderen. Samen yoga beoefenen kan een kalmerend effect hebben op jezelf en je kind. Jou kind kan je helpen kalm te blijven en zijn/haar emoties beter te beheersen, terwijl het je als ouder helpt om de dagelijkse stress van werk en gezinsleven los te laten. Het bevordert een gevoel van kalmte en welzijn in het gezin.


Positieve Gezinsdynamiek: Door samen yoga te doen, kan je als ouder en kind positieve interacties hebben en samen plezier beleven. Dit kan bijdragen aan een harmonieuze en ondersteunende gezinsdynamiek.

Mentale Gezondheid: Yoga bevordert mindfulness en zelfbewustzijn. Dit kan je kind helpen beter om te gaan met stress en angst, alsook concentratie en focus verbeteren. Als ouder kan je ook profiteren van de mentale helderheid en rust die yoga biedt.

Fysieke gezondheid: Yoga bevordert flexibiliteit, kracht en balans. Door samen te oefenen, werk je als ouder en kind aan jullie fysieke gezondheid. Het helpt ook bij de ontwikkeling van een goede houding en ademhalingstechnieken. Voor jou als ouder kan het een manier zijn om actief te blijven en je lichamelijke gezondheid te bevorderen. Het samen beoefenen van yoga moedigt gezonde gewoonten aan bij je kind vanaf jonge leeftijd.

 

Emotionele verbinding: Door samen te mediteren en ademhalingsoefeningen te doen, kun je als ouder en kind een diepere emotionele verbinding ervaren en beter communiceren.

Sociale vaardigheden: je kind leert door observatie en interactie. Samen yoga doen kan je kind helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het respecteren van anderen.

Plezier en spel: tijdens de ouder-kind yoga maak ik gebruik van speelse elementen die het leuk maken. Dit bevordert een positieve houding ten opzichte van lichaamsbeweging en maakt yoga leuk en aantrekkelijk voor je kind, en het helpt je kind om zich op een positieve manier uit te drukken.


Spelenderwijs Leren:

Mijn yoga-sessies worden vaak op een speelse manier gepresenteerd, met verhalen, spelletjes en liedjes. Dit maakt het leuk en aantrekkelijk voor jullie. met een focus op plezier en verbinding.

 

Bewustwording en mindfulness:

Yoga leert je kind om zich bewust te worden van haar/zijn lichaam en geest. Dit kan hen helpen om beter om te gaan met emoties en stressvolle situaties.

Samengevat, ouder-kind yoga biedt een holistische benadering om de fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling van je kind te ondersteunen, terwijl het tegelijkertijd de band tussen jou als ouder en je kind versterkt.

Dit allemaal in een veilige en ondersteunende omgeving waar je kind en jij als ouder jullie comfortabel en op jullie gemak kunnen voelen.

Bovendien bied ik ook de mogelijkheid om andere gezinnen te ontmoeten en sociale banden op te bouwen, wat belangrijk is voor zowel jezelf als je kind.

Ik focus me dus niet alleen op de fysieke voordelen van yoga, maar ook op de emotionele en sociale aspecten, wat het een waardevolle activiteit maakt voor het hele gezin.


Niets zo leuk als tijd samen doorbrengen, toch?

Voel jullie welkom.Praktisch:

Tweewekelijks op vrijdag in Harmonie te Diest ; 17u-18u30 €30/duo