Baby yoga is een verbindingsmoment waarbij zachte fysieke bewegingen worden gedaan samen met de ouder. Het doel is niet alleen om de fysieke ontwikkeling van de baby te bevorderen, maar ook om een hechtere band tussen ouder en kind te creëren.


Wat komt aan bod:


  • Zachte Bewegingen: Baby yoga omvat zachte en rustige bewegingen die zijn aangepast aan de mogelijkheden van een baby. Deze bewegingen kunnen bestaan uit strekken, rollen, zachte massages en andere kalmerende activiteiten.
  • Ouder-Baby Interactie: Een belangrijk aspect van baby yoga is de interactie tussen de ouder en de baby. Ouders worden betrokken bij het begeleiden van de bewegingen van de baby en het bieden van veiligheid.
  • Sensorische Stimulatie: Baby yoga is gericht op het stimuleren van de zintuigen van de baby.
  • Positieve Effecten op Slaap: regelmatige beoefening van baby yoga kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, mogelijk door het bevorderen van ontspanning en rust.
  • Hechting en Verbinding: Baby yoga is ook bedoeld om de band tussen ouder en kind te versterken. Het kan een moment van quality time creëren waarin de ouder zich bewust kan verbinden met de baby.


Het is belangrijk om te benadrukken dat baby yoga op een zachte en respectvolle manier word uitgevoerd, rekening houdend met de kwetsbaarheid en fysieke ontwikkeling van een baby.


Samen onderweg met andere vrouwen en hun baby