Mijn zwangerschapscursus is gebaseerd op dat zwangerschap en geboorte natuurlijk is.

Het is ook gebaseerd op enerzijds de verbinding met jezelf, elkaar en je buik baby, anderzijds om heel goed geinformeerd te zijn om keuzes te maken die bij jou/jullie passen op elk moment, ongeacht hoe de geboorte zal verlopen.

We krijgen helder hoe jullie de baby willen verwelkomen, daarnaast valt een geboorte niet te plannen en krijg je tools om in verschillende situaties te kunnen schakelen. Dit alles met als doel om een zachte landing te creeëren voor jullie baby en dat jullie als ouders kunnen terugkijken op een positieve en liefdevolle ervaring.


Hier zijn enkele onderwerpen die aan bod zullen komen:


Zwanger zijn: wat verandert/gebeurt er allemaal, hoe voel je je?,…


Geboorte: de verschillende fases van de geboorte, wanneer begint het nu echt?, manieren om te ondersteunen, wat gebeurt er allemaal in je lichaam tijdens de geboorte?, geboortewensen,…


Voeding en gezondheid: gezonde voeding tijdens de zwangerschap en de impact ervan op de ontwikkeling van de baby.


Oefeningen en beweging: veilige oefeningen tijdens de zwangerschap en hoe actief te blijven terwijl rekening wordt gehouden met de veranderende behoeften van het lichaam, oefeningen om te ondersteunen (ook door de partner).

Prenatale bonding: Tips en oefeningen om de emotionele band tussen ouders en de baby te versterken voor en tijdens de zwangerschap.


Voorbereiding op ouderschap: Informatie en discussies over de uitdagingen en vreugde van het ouderschap, inclusief het creëren van een ondersteunend netwerk en het omgaan met veranderingen in de relatie.


Postnatale zorg: informatie over de tijd meteen de geboorte tot de eerste 40 dagen, hoe bereid je je hierop voor?,…