Kinderyoga


Kinderyoga is om verschillende redenen gunstig voor je kind.

Kinderyoga helpt bij het ontwikkelen en verbeteren van motorische vaardigheden, balans, en coördinatie. Het biedt emotionele, mentale fysieke, sociale voordelen en het draagt bij aan de creativiteit en levensvaardigheden van je kind.


Emotionele Gezondheid:

Zelfbewustzijn: Yoga helpt je kind om zijn/haar  emoties beter te begrijpen en ermee om te gaan, wat bijdraagt aan hun emotionele intelligentie.

Zelfvertrouwen: Door yoga kan je kind meer zelfvertrouwen krijgen doordat   hij/zij leert om zijn/haar vaardigheden te verbeteren

Emotionele Regulatie: Door yoga leert je kind technieken om met stress en emoties om te gaan. Dit helpt je kind om kalmer en meer gefocust te zijn.

 

Mentale Gezondheid:

Stressvermindering: Kinderyoga kan helpen bij het verminderen van stress en angst door ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen.

Concentratie en Focus: kinderyoga bevordert de concentratie en focus, wat nuttig kan zijn in het dagelijks leven en op school.

 

Fysieke Gezondheid;

Flexibiliteit en Sterkte: kinderyoga helpt je kind zijn/haar flexibiliteit en spierkracht te verbeteren, wat bijdraagt aan hun algehele fysieke gezondheid.

Coördinatie en Balans: kinderyoga-oefeningen verbeteren de coördinatie en balans van je kind, wat belangrijk is voor je kind zijn/haar fysieke ontwikkeling en motorische vaardigheden.

Gezondheidsvoordelen: Regelmatige kinderyoga beoefenen kan bijdragen aan een betere fysieke gezondheid door het bevorderen van flexibiliteit, kracht en lichaamsbewustzijn.

 

Sociale Vaardigheden:

Samenwerking: kinderyoga in groep bevordert samenwerking, delen en respectvol met elkaar omgaan, wat je kind zijn/haar sociale vaardigheden bevordert.

Respect en Empathie: kinderyoga leert je kind om respect voor zichzelf en anderen te hebben, en bevordert empathie.


Levensvaardigheden:

Geduld en Doorzettingsvermogen: kinderyoga leert je kind geduld en doorzettingsvermogen, omdat het soms tijd kost om bepaalde houdingen onder de knie te krijgen.

 Mindfulness: Yoga introduceert je kind in mindfulness, wat hem/haar kan helpen bewust te zijn van het huidige moment en bewuste keuzes te maken.


Creativiteit en Spel:

Verbeelding: mijn kinderyoga-lessen bevatten speelse elementen en verhalen die de verbeelding en creativiteit van je kind stimuleren.

Plezier: Yoga is een leuke activiteit voor je kind zijn/haar waar plezier voorop staat en je kind dit kan ervaren terwijl je kind beweegt en leert.

Creativiteit : we sluiten de kinderyoga steeds op een creatieve manier af.


Positieve Omgeving:

Kinderyoga bij mij biedt een ondersteunende en niet-competitieve omgeving aan waarin je kind zich op zijn/haar gemak zal voelen om zichzelf te zijn en zich te uiten. Mijn lessen zijn speels en interactief, waardoor je kind gemotiveerd en enthousiast blijft over de kinderyoga.

Je kind kinderyoga bij mij laten volgen is je kind de kans geven om op een plezierige en gezonde manier te groeien en zich te ontwikkelen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal, waardoor je kind op al deze vlakken sterker en gezonder wordt.


🍀

 

Praktisch :


Wekelijk op vrijdag te Diest in Harmonie

15u30-16u30

€15/les of €125 voor 10 beurtenkaart